Achát

03.10.2022

Achát

Achát symbolizuje spolupatričnosť so všetkými prejavmi prírody. Zdokonaľuje v nás kreativitu, fantáziu, vytrvalosť, odvahu a prehlbuje vôľu do života.

Achát je odroda chalcedónu (Kremeňa). Jeho farba je veľmi premenlivá. Môže byť biely, modrý, červený, zelený alebo hnedý. Býva priehľadný až nepriehľadný, so skleným až matným leskom.  Vytvára sa vo vulkanických horninách, pričom občas vzniknú po vychladnutí lávy dutinky, ktoré nazývame geódy. 

Dnes sú najvýznamnejšími náleziskami achátu  Uruguaj, Brazília,  Mexiko, Austrália, Nikaragua, ale dá sa nájsť aj u nás na Slovensku, v Česku a Poľsku. 

To, čo robí achát tak obľúbeným a zaujímavým je jeho široká paleta zemitých farieb, ktoré tvoria najrôznejšie dych vyrážajúce obrazce . Achát symbolizuje spolupatričnosť so všetkými prejavmi prírody pre svoju symbiózu kresby a farebných efektov.  Zdokonaľuje v nás kreativitu, fantáziu, vytrvalosť, odvahu, ale aj prehlbuje vôľu do života. Posilňuje dôveru vo vlastné schopnosti, vedomie vlastnej identity a pud sebazáchovy. Achát nás ochraňuje pred pôsobením nežiadúcich vplyvov. Učí nás k priamemu jednaniu a vedie nás k správnemu spôsobu komunikácie a ku správnym slovám. Pomáha nám v hľadaní pravdy, spracovať kritiku, nepríjemné situácie a nepriaznivé okolnosti.

Achát posilňuje rozmnožovacie orgány u mužov a žien. Tiež chráni a pomáha pri pôrode. Všeobecne zmierňuje horúčky a infekčné ochorenia. Utišuje všetky typy bolesti, pomáha pri alergiách a kožných problémoch. Už v stredoveku achát používali na liečenie infekcií, epilepsií a všimli si, že pomáha aj pri námesačnosti.

Okrem týchto všeobecných vlastností má každý druh ďalšie špecifické prednosti, ktoré ešte inak samostatne pozitívne ovplyvňujú náš celkový duševný aj fyzický stav. 

Vlastnosti:

  • dodáva silu, energiu a odvahu, rozháňa strach a zvyšuje sebavedomie
  • zlepšuje pamäť a koncentráciu, zvyšuje osobnú energiu a podporuje otvorenosť a česnosť
  • s achátom zostávame pokojní a sústredení na konkrétnu situáciu
  • vo vzťahoch je achát kameňom manželskej a partnerskej vernosti
  • posilňuje rozmnožovacie orgány mužov a žien
  • chráni budúce mamičky a pomáha im pri pôrode
  • achát lieči nespavosť a prináša príjemné sny
  • posilňuje zrak, pomáha pri problémoch s pokožkou a s trávením

Astrologické znamenie: býk, škorpión.

Starostlivosť o achát:

Raz do mesiaca čistíme achát pod tečúcou vodou. Nabíjame ho na priamom slnku.

pozn.:Minerály, polodrahokami a kameňe nie sú oficiálne uznávané medicínou ako liečivo. Popis pri produkte obsahuje informácie z tradícií, legiend a múdrosti ľudových liečiteľov. Produkty od nás neslúžia ako náhrada lekárskej pomoci a konvenčnej medicíny. V prípade zdravotných problémov vyhľadajte v prvom rade lekársku odbornú pomoc.

Vytvorené systémom www.webareal.sk

YWNlMWFiZ